De lekkerste sauzen bij sushi

Geplaatst op

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”4.0.9″][et_pb_column _builder_version=”4.0.9″ type=”4_4″][et_pb_accordion _builder_version=”4.0.9″ hover_enabled=”0″][et_pb_accordion_item _builder_version=”4.0.9″ open=”on” hover_enabled=”0″][/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”De lekkerste sauzen bij sushi” _builder_version=”4.0.9″ open=”off” hover_enabled=”0″]

In een sushi restaurant zijn vaak verschillende soorten sushi te krijgen, zoals nigiri, inari, gunkan of maki. Vaak kun je alleen een bepaalde sojasaus bij je eten krijgen, terwijl er heel veel verschillende soorten sauzen erg goed smaken bij sushi.

 

Sojasaus

Er zijn verschillende soorten sojasaus, de bekendste variant in Nederland is de koikuchi. Het belangrijkste ingrediënt van deze saus is de sojaboon. Deze worden gefermenteerd, waarna tarwe, water, gist en zout wordt toegevoegd. Het percentage tarwe is relatief hoog, waardoor deze sojasaus relatief zoeter smaakt. Deze Japanse variant is vergelijkbaar met de Chinese sojasaus.

 

Japanse sesamsaus

Een goed alternatief voor de sojasaus is Gomadare, oftewel Japanse sesamsaus. Gemalen sesam vormt de basis van deze saus. Gomadare is zowel als dipsaus als dressing te gebruiken, de sesamsaus wordt vaak verdund met olie of azijn. De saus past goed bij zowel groente, vlees en vis. Ook bij sushi is het zeker een optie om eens te proberen.

 

Witte sojasaus

Witte sojasaus of shiro shoyu is een andere variant van sojasaus dan koikuchi. Deze saus wordt vooral gemaakt van tarwe en een heel klein deel sojabonen. Hierdoor is de kleur veel lichter; ‘witte’ sojasaus is lichtbruin van kleur. Qua smaak is de saus een stuk zouter ten opzichte van andere sojasauzen, gebruik gezien de dominante smaak dus niet al teveel bij de sushi.

 

Wasabi

Wasabi is een bekende, andere Japanse saus. Wasabi gaat bij sushi erg goed samen met wat sojasaus en wordt gemaakt van geraspte wasabi. De meeste sushi fans herkennen de mierikswortelpasta meteen aan de groene kleur en scherpe smaak. Daarom wordt wasabi vaak gecombineerd met mayonaise om een mildere variant te creëren.

 

Japanse mayonaise

Kewpie of Japanse mayonaise is een friszure saus die ook goed bij sushi past. De mayonaise heb je waarschijnlijk al wel eens geproefd, de saus wordt ook in gerolde sushi toegevoegd. De mayo is erg zacht en past daardoor ook perfect bij visgerechten.

 

Wil je ook wel eens een andere saus proberen? Je kunt je sushi online bestellen waardoor je eindeloos kunt experimenteren met bovenstaande sauzen.

[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

De voordelen van wegwerpbekertjes voor ijs

Stel je eens voor: een zonnige zomerdag, de warme stralen van de zon strelen je gezicht, en je hebt net dat perfecte ijsje gescoord. Je staat op het...

Lees meer

Over ons

Volg onze site. Zo weet je tijdig wat er speelt op culinair gebied.

Contactgegevens

Via info @ delekkerstesushi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden