Foodpairing – Wat te drinken bij een sushi maaltijd?

Geplaatst op

Sushi is het nieuwe kebab geworden sinds de corona crisis! In elke stad of dorp komen als paddenstoelen uit de grond. Een rolletje rijst gevuld met vis en iedereen is er dol op. Wij zelf zijn ook groot fan van dit gerecht en eten het graag wekelijks. Maar hoe houdt je de maaltijd lekker en gevarieerd. Ons advies? Schenk het juiste drankje bij je sushi! Welke vis of vleessoort hoort dan bij welk drankje, wij leggen het in dit blog aan je uit.

Welke drankje drink je bij welke sushi?

Wij leggen per drankje uit welke soort sushi je het beste erbij kunt eten. Dit noemen wij omdenken. Je besteld de sushi op het drinken dat je gaat nuttigen, in plaats van je drinken afstemmen op je sushi. Doe er je voordeel mee!

Wijn

Wijn wordt door volwassen vaak geschonken bij ieder gerecht. Het enige verschil waar vaak aan wordt gedacht is of je wit of rood moet nemen. Ben je een tonijn liefhebber en bestel je daar de meeste sushi van, drink dan een lichte rode wijn. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van sojasaus. Dit zal de smaak gelijk beïnvloeden.

Bier

Bij bourgondische maaltijden wordt vaak bier geschonken. Door de prijs van sushi kun je het bijna niet meer bourgondisch noemen, maar toch kan bier een extra dimensie geven aan je sushi. Houdt je van vlees sushi zoals kip of beef, ga dan voor bier. Ben je een hobbybrouwer en doe je wel eens zelf bier brouwen? Schenk je eigen batch en geniet er nog extra van!

Gedestilleerd
Bij gedestilleerde dranken zal je al snel denken aan whisky of cognac. Maar een echt typische sterke drank die je kunt drinken tijdens het eten van sushi is natuurlijk Sake. Typisch Japanse sterke drank en goed te combineren met zowel vis als vlees sushi. Ben wel voorzichtig met deze drank, het kan sterk uitvallen en je in een paar glazen dronken maken.

Gerelateerde berichten

De voordelen van wegwerpbekertjes voor ijs

Stel je eens voor: een zonnige zomerdag, de warme stralen van de zon strelen je gezicht, en je hebt net dat perfecte ijsje gescoord. Je staat op het...

Lees meer

Over ons

Volg onze site. Zo weet je tijdig wat er speelt op culinair gebied.

Contactgegevens

Via info @ delekkerstesushi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden