Wat moet ik serveren op mijn verjaardag?

Geplaatst op

Hoera je bent (bijna) jarig! Het is tijd om je verjaardagfeestje in te vullen en daar horen heerlijke versnaperingen ook bij. Om je verjaardag goed te laten slagen moeten de borrels en hapjes in orde zijn. Hiermee maak je gelijk een goede indruk op je gasten. Denk hierbij aan de juiste taart bestellen tot aan simpele tussendoortjes. Met creativiteit kun je de simpelste hapjes zelf maken of laat deze bestellen. We geven je een aantal simpele tips wat je kunt serveren op je verjaardag.

Gasten voorzien van hapjes

Je kunt verschillende invullingen geven in de verzorging van hapjes. Je kunt op veilig spelen door taart te maken of te bestellen. Of je kunt de keuken in duiken en bezig gaan met allerlei creatieve klaargemaakte hapjes.

Kleine sandwiches

Klein klaargemaakte broodjes, daar houdt iedereen van. Deze zijn snel te maken met weinig ingrediënten en je kunt hier ook makkelijk in variëren. Denk hierbij aan broodjes met kaas, kip, zalm of salades. Een prikker erdoor en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

Spiesjes met fruit

Voor de fruitlievelingen onder ons zijn spiesjes met stukjes fruit een echte aanrader. Deze zijn ook makkelijk te maken en een stukje fruit kan er bij iedereen wel in.

Spiesjes met vleeswaren

Je kunt de spiesjes ook voorzien van vleeswaren, denk hierbij aan cocktail worstjes, salami, droge worst etc. Deze zijn goed te combineren en altijd een goede serveeropties voor op de verjaardag.

Sushi

Een veel geliefde tussendoor versnapering is sushi. De een houdt er wel van en de andere niet. Mocht je alleen inzetten op sushi, let er dan wel op dat de gasten hier trek in hebben. Anders is het aangeraden om dit te combineren met andere hapjes.

Serveer hap pakketjes

Je kunt hapjes op tafels zetten en toegankelijk maken voor iedereen, maar je kunt er ook voor kiezen om rondes te organiseren met hap pakketjes. Denk hierbij aan een meerdere gangen diner waarbij je kleine bakjes maakt met daarin verschillende hapjes. Zo heeft elke persoon zijn eigen bakje en weet je zeker dat iedereen voldoende wordt voorzien.

Lekkernij voor de kinderen

Het komt vaak voor dat je allerlei lekkere hapjes voorbereid, maar dat de kinderen hier geen trek in hebben. Mocht je veel gasten hebben die kinderen meenemen, zorg dan voor speciale hapjes gericht op kinderen. Denk hierbij aan simpele snoepgoed en vermijd hierbij ingewikkelde combinaties. Dit hoeft niet eens de standaard zoetigheden te zijn, maar kan bestaan uit simpele bakjes met nootjes, kaasjes en worstjes. Daarnaast is een stukje taart voor de kinderen altijd de juiste optie.

Verras met ludieke drankjes

De hapjes zijn een onmisbare factor op de verjaardag. Maar om de feeststemming er echt een beetje goed in te brengen dan kunnen de drankjes ook niet uitblijven. Met de meest simpele ingrediënten kun je de gasten al verrassen. Denk hierbij aan een welkomst drankje of maak een speciale verjaardag punch.

Gerelateerde berichten

De voordelen van wegwerpbekertjes voor ijs

Stel je eens voor: een zonnige zomerdag, de warme stralen van de zon strelen je gezicht, en je hebt net dat perfecte ijsje gescoord. Je staat op het...

Lees meer

Over ons

Volg onze site. Zo weet je tijdig wat er speelt op culinair gebied.

Contactgegevens

Via info @ delekkerstesushi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden