Hoe houdt je de kwaliteit van je Senseo koffie hoog

Geplaatst op

Als je eigenaar bent van één van de geweldige koffiezetapparaten van Senseo hoeven we je niet te vertellen dat deze apparaten een perfecte combinatie zijn van gemak en een goede smaak. Wat je misschien nog wel moet leren is hoe je zo’n apparaat het best kan onderhouden. Daarom gaan wij in deze blog uitleggen hoe je het meest haalt uit je Senseo koffiemachine.

Doe je best om hem schoon te houden

Hiermee hebben we vooral over de buitenkant van het koffiezetapparaat. Als er koffiespetters op het apparaat komen raden wij aan om er meteen even met een doekje over heen te gaan. Anders koekt de koffie aan het apparaat en worden tijdelijke vlekken, semipermanente vlekken.

Houd je coffeepads in een gesloten bus of zak

Houd je coffeepads ten alle tijden in een gesloten bus of zak. Als je dit doet blijven de pads fris en smaakt de koffie dus ook lekkerder.

Ververs het water elke dag

Als je nog water in de achterkant van je Senseo apparaat hebt zitten van gister raden wij af om hiermee koffie te gaan zetten. Het is namelijk gewoon zo dat hoe verser het water is, hoe lekkerder de koffie uiteindelijk wordt. Wij in Nederland hebben ook geluk dat we dit water gewoon direct uit de kraan kunnen halen en dat dit nog verser is dan water uit een flesje ook.

Hergebruik de coffeepads nooit

Wij raden sterk af om twee koppen koffie te zetten van één pad. We hebben het namelijk wel eens geprobeerd, om te kijken hoe het smaakt, maar we kunnen je verzekeren dat dit niet te doen is. Smaak is erg slecht. Houd je dus aan de regel: 1 pad = 1 koffie.

Zorg ervoor dat je kopje warm is

Zorg ervoor dat je kopje warm is voordat je de hete koffie erin laat stromen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je koffie minder snel afkoelt, ook blijft de crèmelaag langer intact.

Ontkalk je apparaat regelmatig

Je Senseo apparaat ontkalken is noodzakelijk voor de kwaliteit van de koffie. Als je dit doet, behoud je de rijke smaak die het koffiezetapparaat levert en het apparaat gaat langer mee. Meer weten over je Senseo ontkalken? Klik dan op de link.

Gerelateerde berichten

Ontdek sushi gerechten met vlees

Bij het denken aan sushi visualiseren de meesten van ons meteen rauwe vis, zoals tonijn, zalm of paling, die elegant gecombineerd is met rijst en...

Lees meer

Over ons

Volg onze site. Zo weet je tijdig wat er speelt op culinair gebied.

Contactgegevens

Via info @ delekkerstesushi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden