Wat kan ik allemaal maken met een blok chocolade?

Geplaatst op

Er bestaan weinig etenswaren die beter zijn dan een stukje chocolade. Het wordt veelvuldig gebruikt als ingrediënt voor vele lekkernijen. Je kunt het bijna met alle gerechten combineren. Er gaat simpelweg niks boven de toegevoegde waarde van chocolade. Het heeft veel creatieve creaties opgeleverd. Zoals chocolade met logo. Ontdek de meest creatieve chocoladelekkernijen in deze blog. 

Chocolade crème 

Mix een blok chocola met wat room om een ideale glazuurlaag te maken. Dit kun je gieten bovenop stukjes ijs of boven op een stuk taart. Een heerlijke combinatie om bijvoorbeeld je toetje compleet te maken.

Chocolade met aardbei

Perfect voor wat zoetigheid op een feestje. Combineer aardbei en chocolade crème. Of maak een pannetje met gesmolten chocola en laat je gasten aardbeien dippen in de pan. Zet dit op een stokje en je hebt het perfectie hapje om te verdelen bij een speciale gelegenheid.

Chocoladepastei 

Een pastei en chocolade combinatie, het kan echt! Een pasteitje gevuld met hazelnootjes met een chocola toplaag is de perfecte to go zoetigheid voor bij de koffie of thee. 

Karamel combi

Wat ook goed samengaat is de combinatie van karamel en chocola. Maak je eigen karamel cake door tussen 2 laagjes chocolade wat karamel te stoppen en deze in de oven te doen.

Ultieme chocolade snack

Ben je op zoek naar de ideale chocolade snack? Combineer wat nootjes met chocolade. Verwarm een steelpannetje en smelt een reep met chocolade. Stop hier vervolgens wat nootjes tussen en mix het goed door elkaar. Schep vervolgens kleine gehaltes op een bord en laat dit afkoelen. Dit is tevens ook goed te combineren met andere ingrediënten zoals M&M’s, stukjes fruit, rozijnen en veel meer.

Chocolade banaan

Je hebt het misschien al eerder geprobeerd: gebakken banaan. Het ultieme toetje om je maag nog even goed aan te vullen. Gebruik hiervoor een pan en wat aluminiumfolie. Snij een banaan open en voeg hier wat gesmolten chocolade aan toe. Vouw de banaan weer dicht en laat deze nog even goed bakken in de pan. Snij deze vervolgens op je bord en geniet van een heerlijk toetje.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg onze site. Zo weet je tijdig wat er speelt op culinair gebied.

Contactgegevens

Via info @ delekkerstesushi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden