Heb je zin in een dagje Amsterdam? We helpen je graag met plannen. Omdat er zoveel gelegenheden zijn om te bezoeken hebben we de ideale ingrediënten voor een boottocht voor je samengevat. We beginnen bij het begin en dat is een boot huren in Amsterdam bij Sloepdelen. Vervolgens bespreken we de leukste plekken waar je aan kunt meren en de locatie kunt bezoeken. Als afsluiter hebben we een paar tips voor eet- en drinkgelegenheden met de beste restaurants van Amsterdam.

Reizen door Amsterdam

Er zijn veel manieren om door Amsterdam heen te reizen, zo kun je de fiets pakken, met het openbaar vervoer of een taxi. Maar de karakteristieke Amsterdamse grachten bieden eigenlijk de beste uitkomst. Per boot zijn de meeste plekken perfect bereikbaar en kun je met een groep vrienden of familie eropuit. Een boot is snel geregeld. We zetten de voordelen op een rijtje: 

  • Je reserveert eenvoudig online
  • Via de mobiele app activeer en deactiveer je de boot
  • Ga met een grote groep de grachten op
  • Geen vaarbewijs nodig
  • Je kan hele dagen rustig varen

De beste plekken per boot bereikbaar

Via de grachten van Amsterdam kun je diverse routes afnemen. Je kunt voor jezelf een lijstje maken welke plekken je absoluut wilt zien. Op deze manier kun je een route uitstippelen. Zo zijn de bekendste plekken goed bereikbaar. Je kunt op de locatie aanmeren op de aangewezen plekken en vervolgens een bezoekje brengen aan onder andere het Anne Frank huis, Rijksmuseum, Heineken Brouwerij, Artis, Scheepsvaartmuseum, Science Center NEMO, de Wallen en nog veel meer. Door de juiste balans te vinden tussen het varen en de bezoektijd vul je gemakkelijk een dag in Amsterdam.

Eet- en drinkgelegenheden

Een dagje varen in Amsterdam gaat natuurlijk niet zonder een gepaste snack of drankje. In Amsterdam zijn er talloze eet- en drinkgelegenheden te vinden. Zo kun je sushi afhalen voor in de boot of een lekkere pizza bestellen bij San Marco. Of ga voor een wijntje van restaurant Riva, ijskoud speciaalbier bij Hesp of een ander creatief drankje bij Amsterdam Roest. Al met al zijn er dus genoeg locaties met de tofste cafés en bars te vinden. Check de route voor de beste plekken en voeg ze toe aan je dagplanning.