Een van de allerlekkerste aardappelsalades met vis is die met zalm vinden wij. Heerlijk als lunch ‘s middags, of zomaar als je bezoek krijgt. Je kunt ‘m eten met stukjes stokbrood of op toastjes. Wil je geen uren in de keuken staan maar binnen zo’n 15 minuten een lekkere salade op tafel zetten? Dan is dit recept meer dan geschikt!

Hoe maak je onze koude aardappelsalade met zalm? Hieronder tref je het overheerlijke recept wat in een handomdraai te maken is.

Bijgerecht: koude aardappelsalade met zalm voor 4 personen

Wat heb je nodig voor deze koude aardappelsalade?

  • 400 gr aardappels (voorgekookt van Celavita)
  • 400 gr zalmsnippers
  • 75 gr veldsla
  • 2 eieren
  • 250 gr mozzarella (van Galbani in bolletjes)
  • bosje dille takjes
  • tuinkers 2 eetlepels
  • 100 gr crème fraîche
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Snelle bereidingswijze

  • Kook de eieren allereerst. Plaats deze in lauw water en laat ca. 7 minuten koken voor goede harde eieren.
  • Maak de dressing als volgt, je mengt de olijfolie met de crème fraîche en rode wijnazijn en voegt hier de uitgeperste knoflook aan toe. Goed mengen totdat het een vloeibaar geheel wordt.
  • Snijd de dille takjes tot een halve centimeter.
  • Ondertussen plaats je de ingrediënten op een mooi groot bord. Te beginnen met de veldsla. Gevolgd door de aardappeltjes (in blokjes) en zalmsnippers. Hierover plaats je de mozzarella bolletjes.
  • Bestrooi het geheel met gehakte dille.
  • Zijn de eieren klaar, dan verspreid je deze in stukjes ook over het bord.
  • Voeg nu de dressing toe (met peper en zout) en schenk uit over het bord.
  • Als laatste bestrooi je het bord met tuinkers.

Je ziet, deze salade is razendsnel gemaakt en heb je de ingrediënten in huis, dan tover je snel een heerlijke en unieke salade op tafel. Juist zalm kan perfect gecombineerd worden met sterke smaken als knoflook en tuinkers. Je wijkt hiermee af van de eeuwige ‘kappertjes’. Voor de zachte smaak beleving zijn ei, aardappel, veldsla en mozzarella als tegenhanger nodig.

Ben je opzoek naar meer visgerechten? Probeer dan ook eens deze stamppot met gerookte makreel! Een werkelijke aanrader.